Kwartet is een kaartspel waarin getracht moet worden vier bij elkaar horende kaarten (kwartet) te verzamelen. Een kwartetspel bestaat dan ook uit een veelvoud van vier kaarten (kwartetten). Het aantal kwartetten in een spel varieert. Gemiddeld bestaat een kwartetspel uit 32 – 56 kaarten (8 – 14 kwarteten). Het spel is eenvoudig te spelen.

De kaarten behandelen meestal een bepaald thema dat is uitgesplitst in steeds vier bij elkaar horende voorwerpen of onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een landen kwartet, waarbij elk land vier kaarten met bezienswaardigheden heeft of vier stedenkaarten. De mogelijkheden zijn talrijk.

Bedrukking

Een kwartetspel kunt u volledig zelf ontwerpen of het ontwerp aan onze grafische ontwerper overlaten. Kiest u voor een kartonnen vouwdoosje als verpakking, dan kan dit doosje eveneens op basis van uw eigen ideeën worden bedrukt.

Specificaties

BEDRUKKING

Het kaartspel kan geheel op basis van uw eigen ideeën en wensen worden bedrukt. Kiest u er voor om alleen de rugzijde van de kaarten te laten bedrukken, dan wordt de speelzijde bedrukt met Nederlandse of internationale afbeeldingen/hoektekens. U kunt echter ook de speelzijden laten te voorzien van een eigen ontwerp. Dat kunnen alle kaarten zijn of bijvoorbeeld alleen de azen in het spel. De mogelijkheden zijn oneindig, de keus is aan u. Uiteraard denken wij graag met u mee!

Bedrukking Speelkaarten

FORMAAT

Standaard worden de speelkaarten geleverd in het bridge formaat. Een spel bestaat uit 55 kaarten en kan gebruikt worden voor alle bekende kaartspellen (bridge, klaverjassen, pesten, poker enz.).

Pokerkaarten worden standaard geleverd in het kaartformaat 63 x 88 mm.

Bij kwartetspellen kunt u zelf het formaat van de kaarten bepalen. Dat kan het standaard speelkaarten formaat zijn of bijvoorbeeld een groter formaat als 66 x 100 mm.

In principe is elk kaartformaat vanaf 44 x 68 mm mogelijk. Zeker bij kleinere oplagen is het echter verstandig om gebruik te maken van een afmeting waarvoor reeds een stansmes bij de fabriek voorhanden is, teneinde extra kosten voor het laten maken van een nieuw stansmes te vermijden.

KWALITEIT

Promotionele speelkaarten voeren wij standaard uit in origineel wit speelkaarten karton. De kaarten zijn immers het visitekaartje van uw bedrijf en u wilt graag dat ze lang meegaan. De kaarten hebben ronde hoeken en zijn aan beide zijden voorzien van een dispersielak. Om doorschijnen tegen te gaan wordt aan de binnenzijde van de kaarten een speciale opaak laag aangebracht. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een andere karton kwaliteit.

VERPAKKING

Voor de verpakking van uw speelkaarten heeft u keuze uit vele mogelijkheden. Hieronder ziet u enkele mogelijkheden. De kaarten worden per spel geleverd in cellofaan.

U kunt o.a. kiezen uit:

  • transparante flow-pack
  • transparante kunststof doos voor een enkel spel
  • transparante kunststof doos voor twee spellen
  • kartonnen vouwdoosje voor een enkel spel
  • kartonnen vouwdoosje voor twee spellen
  • kartonnen doos met deksel voor één of meerdere spellen (kartonnen doos met deksel is in diverse formaten leverbaar)
  • lederen etui voor 1 en 2 spellen

Verpakking Speelkaarten