Bij het inschatten en maken van planningen voor IT-projecten wordt vaak gebruik gemaakt van Planning Pokerkaarten (ook wel Scrum Planning Poker kaarten genoemd). Deze methode is erg populair bij bedrijven die de zgn. ‘Agile-methode’ hanteren.

Het spel dankt zijn populariteit met name aan het feit dat niet één persoon de planningen maakt, maar een heel team van mensen die betrokken zijn bij de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden. Dit leidt uiteindelijk tot veel nauwkeurigere schattingen van de doorlooptijd van projecten.

Een planning poker spel bestaat uit meerdere sets kaarten met daarop de getallen 0, ½, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40, 100, een vraagtekenkaart en een kaart met een kopje koffie. De cijferkaarten symboliseren de relatieve grootte en complexiteit van een bepaalde opdracht. Het gebruik van Planning Poker binnen Agile trajecten kent veel voordelen.

Bedrukking

Een Planning Poker spel kunt u volledig zelf ontwerpen, het ontwerp aan onze grafische ontwerper overlaten of u kunt gebruik maken van onze standaard speelzijden (zie de afbeelding hiernaast). Kiest u voor een kartonnen vouwdoosje als verpakking, dan kan dit doosje eveneens op basis van uw eigen ideeën worden bedrukt!

Specificaties

BEDRUKKING

Het kaartspel kan geheel op basis van uw eigen ideeën en wensen worden bedrukt. Kiest u er voor om alleen de rugzijde van de kaarten te laten bedrukken, dan wordt de speelzijde bedrukt met Nederlandse of internationale afbeeldingen/hoektekens. U kunt echter ook de speelzijden laten te voorzien van een eigen ontwerp. Dat kunnen alle kaarten zijn of bijvoorbeeld alleen de azen in het spel. De mogelijkheden zijn oneindig, de keus is aan u. Uiteraard denken wij graag met u mee!

Planning Pokerkaarten

FORMAAT

Standaard worden de speelkaarten geleverd in het bridge formaat. Een spel bestaat uit 55 kaarten en kan gebruikt worden voor alle bekende kaartspellen (bridge, klaverjassen, pesten, poker enz.).

Pokerkaarten worden standaard geleverd in het kaartformaat 63 x 88 mm.

Bij kwartetspellen kunt u zelf het formaat van de kaarten bepalen. Dat kan het standaard speelkaarten formaat zijn of bijvoorbeeld een groter formaat als 66 x 100 mm.

In principe is elk kaartformaat vanaf 44 x 68 mm mogelijk. Zeker bij kleinere oplagen is het echter verstandig om gebruik te maken van een afmeting waarvoor reeds een stansmes bij de fabriek voorhanden is, teneinde extra kosten voor het laten maken van een nieuw stansmes te vermijden.

KWALITEIT

Promotionele speelkaarten voeren wij standaard uit in origineel wit speelkaarten karton. De kaarten zijn immers het visitekaartje van uw bedrijf en u wilt graag dat ze lang meegaan. De kaarten hebben ronde hoeken en zijn aan beide zijden voorzien van een dispersielak. Om doorschijnen tegen te gaan wordt aan de binnenzijde van de kaarten een speciale opaak laag aangebracht. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een andere karton kwaliteit.

VERPAKKING

Voor de verpakking van uw speelkaarten heeft u keuze uit verschillende opties. Hieronder ziet u enkele mogelijkheden.

U kunt o.a. kiezen uit:

  • transparante flow-pack
  • transparante kunststof doos voor een enkel spel
  • transparante kunststof doos voor twee spellen
  • kartonnen vouwdoosje voor een enkel spel
  • kartonnen vouwdoosje voor twee spellen
  • kartonnen doos met deksel voor één of meerdere spellen (kartonnen doos met deksel is in diverse formaten leverbaar)
  • lederen etui voor 1 en 2 spellen

Verpakking Speelkaarten